Boomverzorging Rotterdam/Capelle aan den IJssel

Boomverzorging 

Snoeien, verzorgen en kappen van bomen is onze specialiteit. Als hovenier van Rotterdam en omstreken nemen wij dit graag van u over. We zijn hierin deskundig en lid van de Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB). Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Boomverzorging Rotterdam

Boom Snoeien

Is uw boom te groot? Zorgt hij voor meer schaduw in de tuin dan wenselijk? Dan kunnen wij de boom voor u snoeien. Bij het uitlichten van de kroon zorgen we ervoor dat de habitus (de natuurlijke vorm) van de boom behouden blijft. Meestal moeten we hiervoor de boom beklimmen en maken we gebruik van klimtechnieken.

Boom Kandelaren

Moet u boom drastisch worden ingeperkt maar wilt u hem wel behouden? Dan is kandelaren een doelmatige oplossing. We noemen dit het kortzetten van de kroon. Hierbij wordt de top ingekort en worden de zijarmen gesnoeid. Dit roept het beeld op van een kandelaar. Afhankelijk van de boomsoort duurt het een paar jaar of langer voordat de kroon weer is “hergroeid”. Voor kandelaren is altijd een snoeivergunning nodig, tenzij het eerder is gebeurd. Informeer hiervoor bij uw gemeente.

Boom Kappen

Is uw boom veel te groot geworden of levert die gevaar op voor de omgeving? Dan is kappen noodzakelijk. Dit geldt soms ook bij bepaalde boomziekten. Voor kappen is altijd een kapvergunning nodig; zonder dat mogen wij niet kappen. De kapvergunning vraagt u aan bij uw gemeente. Na het aanvragen duurt het zo’n 4 tot 6 weken tot die wordt afgegeven.

Begeleidingssnoei Boom

Heeft u jonge bomen geplant? Dan is begeleidingssnoei aan te raden. Als u de boom regelmatig door een vakman laat controleren, zal de kroon van de boom zich optimaal ontwikkelen.

Boomverzorging Rotterdam

Boomverzorging

Heeft u specifiekere wensen? Wij verzorgen ook het uitsnoeien van dood hout, wondverzorging, het stimuleren van hergroei van oude bomen, het verwijderen van boomstronken, het tuien van zware armen, het (ver)planten van jonge bomen en andere zaken.

 

Heeft u nog vragen? De hovenier van Rotterdam en omstreken is u graag van dienst!

 

Boomverzorging Rotterdam en Capelle aan den Ijssel

Wij werken samen met Rubens Tuinen. Rubens Tuinen is gespecialiseerd in boomverzorging in Rotterdam en Capelle aan den ijssel.