Door de bomen de tuin blijven zien

Snoeien, verzorgen en kappen van bomen is onze specialiteit. Als hovenier van Rotterdam en omstreken nemen wij dit graag van u over. We zijn hierin deskundig en lid van de Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB). Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Snoeien
Is uw boom te groot? Zorgt hij voor meer schaduw in de tuin dan wenselijk? Dan kunnen wij de boom voor u snoeien. Bij het uitlichten van de kroon zorgen we ervoor dat de habitus (de natuurlijke vorm) van de boom behouden blijft. Meestal moeten we hiervoor de boom beklimmen en maken we gebruik van klimtechnieken.

 

Kandelaren
Moet u boom drastisch worden ingeperkt maar wilt u hem wel behouden? Dan is kandelaren een doelmatige oplossing. We noemen dit het kortzetten van de kroon. Hierbij wordt de top ingekort en worden de zijarmen gesnoeid. Dit roept het beeld op van een kandelaar. Afhankelijk van de boomsoort duurt het een paar jaar of langer voordat de kroon weer is “hergroeid”. Voor kandelaren is altijd een snoeivergunning nodig, tenzij het eerder is gebeurd. Informeer hiervoor bij uw gemeente.

Kappen
Is uw boom veel te groot geworden of levert die gevaar op voor de omgeving? Dan is kappen noodzakelijk. Dit geldt soms ook bij bepaalde boomziekten. Voor kappen is altijd een kapvergunning nodig; zonder dat mogen wij niet kappen. De kapvergunning vraagt u aan bij uw gemeente. Na het aanvragen duurt het zo’n 4 tot 6 weken tot die wordt afgegeven.

Begeleidingssnoei
Heeft u jonge bomen geplant? Dan is begeleidingssnoei aan te raden. Als u de boom regelmatig door een vakman laat controleren, zal de kroon van de boom zich optimaal ontwikkelen.

Verzorging
Heeft u specifiekere wensen? Wij verzorgen ook het uitsnoeien van dood hout, wondverzorging, het stimuleren van hergroei van oude bomen, het verwijderen van boomstronken, het tuien van zware armen, het (ver)planten van jonge bomen en andere zaken.

Heeft u nog vragen? De hovenier van Rotterdam en omstreken is u graag van dienst!